Siirry sisältöön

Verkkokaupan perustaminen

Nyt niitä syntyy kuin sieniä sateella – verkkokauppoja nimittäin! Kaupanteko on siirtynyt verkkoon vauhdilla jo useita vuosia, mutta juuri nyt yritykset digitalisoivat omaa toimintaansa super-nopeasti. Vaikka muutos on nyt maailmantilanteesta johtuen nopeaa, on verkkoon siirtynyt kaupankäynti tullut jäädäkseen.

Verkkokaupan perustaminen onnistuu tarvittaessa joutuisasti, joten jos verkkokaupan perustamiselle on tarvetta, niin tämä kannattaa lukea loppuun asti. Menestyvä verkkokauppa syntyy kuitenkin vain harvoin ilman panostusta ja ajatusta. Yleensä menestyksen pohjan rakentaminen vaatii suunnitelmallisuutta ja asiakastuntemusta.

Menestyvän verkkokaupan resepti on pitkälti sama kuin hyvän nettisivun: Design, sisällöt sekä tekniikka.

Mitä verkkokaupan perustaminen vaatii?

  • Kirkasta liikeideasi sekä myyntikanavat
  • Määrittele tavoitteet ja suunnittele miten mittaat niitä
  • Erottaudu kilpailijoista
  • Huomioi tekninen ja visuaalinen suunnittelu (Verkkokauppa on yrityksesi käyntikortti)
  • Valitse sopiva alusta
  • Mieti maksutapa-, jakelu- ja asiakaspalvelukanavat
  • Panosta verkkokaupan sisältöön
  • Huomioi verkkokaupan ylläpito, testaaminen ja parantaminen (liiketoiminta kiittää)

Paljonko verkkokaupan perustaminen maksaa? 

Verkkokaupan kustannuksiin vaikuttaa mm. valittu alusta, kaupan koko ja toiminnan luonne. Hyvinkin pienellä päästään alkuun, mutta toimivan ja houkuttelevan kaupan rakentamiseen kannattaa budjetoida minimissään 5 000€ ja isojen kauppojen kohdalla muutamia kymmeniätuhansia euroja.

Laadukas sivusto tekee positiivisen vaikutuksen – siihen kannattaa panostaa. Verkkokaupan visuaalisen ilmeen suunnittelu sekä tuotteiden kuva- ja tekstimateriaalien tuotanto vaativat asiantuntemusta, osaamista ja paneutumista. Tarvittaessa suunnittelemme verkkokauppasi ilmeen ja autamme sisällöntuotannossa.

WooCommerce on helppokäyttöinen ja hyvin skaalautuva alusta

WooCommerce on suosituin verkkokaupparatkaisu, johtuen sen helppokäyttöisyydestä sekä hyvästä laajennettavuudesta. Kauppa asennetaan WordPress -julkaisujärjestelmään, jolloin voit luoda kauppaympäristöön helposti muutakin kuin tuotesisältöä. Kun kauppa sekä muu sivusto toimii samalla alustalla, on sisällön sekä ulkoasun yhtenäisenä pitäminen helppoa ja tehokasta.

Kiinnostuitko? Lue lisää täältä.

 

Ota yhteyttä alla olevalla
lomakkeella tai soita suoraan Antille!

Antti Makkonen
CTO
+358 44 790 9880

Lähteet

https://gauge.agency/articles/the-end-of-support-for-magento-1/
https://wedevs.com/89524/top-websites-using-woocommerce/