Siirry sisältöön

Kesä ja avuntarve tulivatkin jo keväällä

Ennen joulua kerroin Marin jouluapukeräyksestä, johon pääsimme silloisen Oddy Incin, nykyisen Ahooy Creativen, voimin mukaan. Kun saimme joulukeräyksen valmiiksi ja ihmettelimme Marin kanssa tapahtunutta, nousi molemmille heti mieleen, että mitä seuraavaksi. Suunnittelimme seuraavaa tempausta alkukesään, jolloin voisimme toteuttaa vaikkapa mukavan eläinpuistopäivän kuopiolaisille vähävaraisten perheiden lapsille.

Ei ehtinyt tulla kesää, mutta korona tuli. Epidemiaa oli ehtinyt kestää ehkä noin kaksi päivää, kun aloitimme Marin kanssa tiiviin etäpohdinnan, miten voimme olla avuksi tässä tilanteessa. Sen verran opin Marista jo ennen joulua, etteivät hommat jää suunnittelun tasolle, vaan pian alkaa tapahtua. Ja näin kävi nytkin. Varsin nopeasti meille selkeni yhteinen tavoite – haluamme auttaa kuopiolaisia lapsiperheitä, joihin korona on iskenyt hyökyaallon lailla, hankkimalla mahdollisimman monelle ruokaa pöytään.

Koska korona on vaikuttanut lähes kaikkeen normaaliin elämänmenoon, piti meidän miettiä, miten pystymme auttamaan käymättä missään tai näkemättä ketään fyysisesti. Eräänä perjantai-iltana laitoin viestiä Kuopion K-kauppiaille ja pyysin vinkkejä (kiitos avusta ja innostumisesta Sirpa Karppi, Anni Miettinen, Sirkku Ruotsalainen ja Pasi Toppari). Myös poliisi mietti, miten keräys kannattaisi toteuttaa, jotta kaikki menee varmasti pykälien mukaan ja asiassa päästään mahdollisimman pian eteenpäin.

Näin syntyi pienkeräys nimeltä Kuopion lasten apu. Olemme saaneet jo lukuisia sydäntä riipaisevia yhteydenottoja perheiltä, jotka tarvitsevat apua. Mari on yhteydessä jokaiseen avunpyytäjään, jotta vältymme mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Perheiden tarinat ovat koskettavia ja hurjaa on se, että ne voisivat olla meistä monen tarinoita: lomautuksia, työttömyyttä, sairastumista. Tämä virus koskettaa meistä jokaista.

Onneksi auttaminen on helppoa ja jokaisen avulla on merkitystä. Tässä tapauksessa haluamansa summan rahaa voi laittaa tilille ja kaikki varat käytetään lapsiperheiden tukemiseen. Ostamme K-kauppoihin 20 euron arvoisia lahjakortteja, jotka lahjoitamme perheille (20 € / lapsi). Lahjakorteilla voi ostaa pelkästään ruokaa.

Muuttaako tämä maailmaa ja pelastuuko ihmiskunta? Tuskin. Ja kuitenkin ehdottomasti kyllä. On ollut taas käsittämättömän hienoa, miten ihmiset ovat lähteneet auttamaan ja miten auttajien ketju muodostaa näkymättömän sydämen, joka sykkii lähimmäisen rakkautta ja vilpitöntä auttamisen halua.

Kunhan koronasta selvitään (ja tästähän selvitään), niin odotan innolla meidän seuraavaa keikausta. Marin tuntien, tämä ei jää tähän.

Voit lahjoittaa haluamasi summan tilille:

Kuopion lasten apu

FI40 3939 0061 0552 81

Keräysnumero RA/2020/418

Kiitos sinulle, kun autat <3

– Anne Lappalainen, Ahooy Creative