Siirry sisältöön

Uusia kasvoja Kuopion toimistolle sekä hallitukseen

Kuluneen vuoden aikana olemme vahvistaneet tiimiämme kolmella uudella ammattilaisella. Tämän lisäksi hallituksemme kokoonpano on uudistunut. Uusien työntekijöiden myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin kattavammin, ja uusi hallitus tarjoaa merkittävää lisäapua Ahooy Creativen johdonmukaiseen kehittymiseen pitkällä aikajänteellä.

Hallituksesta uutta lisäarvoa liiketoiminnan kehittämiseen

Ahooy Creative Oy:n johto vahvistuu kahdella yritysmaailman osaajalla, kun Mikko Jalkanen ja Mikko Laakkonen liittyvät yrityksen hallitukseen. Nykyisen hallituksen kokoonpano on seuraava: Tatu Ahonen (hallituksen puheenjohtaja), Jukka Kekäläinen (yrityksen toimitusjohtaja), jäsenet Mikko Jalkanen ja Mikko Laakkonen sekä varajäsen Ricardo Patino.

“Olemme yhtiönä kasvaneet sen kokoiseksi, että johtaminen on laaja käsite. Haluamme siksi pystyttää johtamisrakenteita, joissa myös toimitusjohtajalle, yrittäjälle ja johtoryhmälle löytyy kokeneita yritysjohtamisen aisapareja, joilta saamme lisäapua kehittymiseen. Uuden hallituksen avulla saamme toimintaamme lisää suunnitelmallisuutta ja ammatillista mentorointia, joka tulee yrityksen ulkopuolelta.” Ahooy Creativen yrittäjä Tatu Ahonen kertoo.

Mikko Jalkanen (kuva: Jalkasen oma arkisto)

Uutena jäsenenä hallitukseen liittyvä Jalkanen on asianajaja, varatuomari ja Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:n osakas. Hän on hoitanut työssään lukuisia yritysjärjestelyjä sekä yhtiö- ja sopimusoikeudellisia toimeksiantoja sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Jalkanen avustaa työssään säännöllisesti myös kasvuyrityksiä sopimuksiin, rahoitukseen, pääomasijoituksiin, lisensointiin sekä erilaisiin tuotteistamis- ja kehitysprojekteihin liittyvissä kysymyksissä.

Mikko Laakkonen (kuva: Laakkosen oma arkisto)

Toisena uutena jäsenenä hallitukseen liittyvä Laakkonen on toiminut aiemmin muun muassa Kuopion alueen kauppakamarin puheenjohtajana. Hänet valittiin kyseiseen tehtävään nuorimpana koko Kuopion kauppakamarin historiassa. Lisäksi Laakkonen on toiminut kansainvälisestikin innovatiivisuudestaan tunnetun Hydrolinen toimitusjohtajana. Kokemus kasvavan perheyrityksen luotsaamisesta sekä tuotannon ja palveluiden digitalisoinnista on siis merkittävä.

Kolme uutta osaajaa Kuopion toimistolle

Toukokuussa Ahooylla myyntijohtajana ja markkinointipäällikkönä aloittava Jukka Voutilainen on kuopiolaisille tuttu muun muassa jalkapallopiireistä. Aiemmin esimerkiksi Kuopion Palloseuran myynti- ja markkinointijohtajana sekä Puman strategisen tiimin vetäjänä Suomessa toiminut Voutilainen tulee Ahooylla vastaamaan avainasiakkuuksissa markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta. Markkinoinnin strategioiden suunnittelun sekä markkinoinnin tiimin johtamisen lisäksi Voutilainen tulee kehittämään myös Ahooyn uusasiakashankintaa ja sen prosesseja.

“Yrityksissä, eli asiakaspöydissä, tarvitaan yhä enemmän markkinointipäällikön osaamista. Markkinoinnin kenttä on tosi pirstaleinen – mediat, analytiikka, data, tuotannot, mainokset, digit ja niin edelleen. Se on todella iso kokonaisuus joka täytyy hallita. Tämän yrityksen osaaminen on niin laajaa, että meillä täytyy olla myös kokeneita ihmisiä, jotka osaavat käyttää sitä osaamista asiakkaidemme liiketoiminnan hyväksi.” Ahonen kertoo.

Jukka Voutilainen (kuva: Voutilaisen oma arkisto)

Voutilainen odottaa innolla tulevia haasteita ja on valmis työntämään niin sanotusti kädet saveen. “Paljon on varmasti sellaisia asiakkaita, joiden kanssa päästään jatkamaan. Tai sanotaanko näin, että eivät tule pääsemään Voutilaisen pojasta eroon – tulen olemaan lahkeessa kiinni entistäkin sitkeämpänä terrierinä. Ja tietenkin pääsen varmasti tutustumaan uusiin ihmisiin ja yrityksiin. Innolla ja uteliaana odotan, että mitä päästään asiakkaiden kanssa yhdessä tekemään tämän uuden toimenkuvan tiimoilta.” Voutilainen pohtii tulevaa.

Veronika Ovaskainen (kuva: Ahooy Creative)

Ahooy on vahvistunut myös uudella projektipäälliköllä, kun Veronika Ovaskainen aloitti työt Kuopion toimistolla. Projektipäällikkönä Ovaskainen toimii projektien rajapinnassa, pitäen huolen siitä, että käytännön asiat, kuten ihmisten resursointi ja aikataulun sekä budjetin mukainen toteutus toimivat vaivatta. Aiemmin asiantuntijatehtävissä LähiTapiolassa tuoteomistajana toimineella Ovaskaisella on useiden vuosien kokemus järjestelmäkehityksen tiiminvetäjänä.

“On erittäin hyvät fiilikset ensimmäisiltä viikoilta. Olo on ollut tervetullut ja tykkään ilmapiiristä. On ollut mukavaa päästä tutustumaan paikallisiin toimijoihin ja on motivoivaa päästä ratkaisemaan heidän haasteitaan. Luova ala on tuntunut erilaiselta, mutta kuitenkin omalta.” Ovaskainen kertoo ensimmäisten viikkojen tunnelmia.

Ville Lappeteläinen (kuva: Ahooy Creative)

Lisäksi alkuvuodesta Ahooyn tiimiin liittyi motion graphic designer -tittelillä Ville Lappeteläinen. Harrastuksesta itselleen ammatin tehnyt Lappeteläinen on aiemmin työstänyt liikkuvaa kuvaa ja animaatioita freelancerina, jonka jälkeen hän hakeutui töihin Ahooylle. Varsinkin 2D-animaatioissa jo kyntensä näyttänyt Lappeteläinen tuo omalla osaamisellaan lisää variaatioita Ahooyn videotuotantoihin.

“Todella hyvät fiilikset tästä alkuvuodesta. On päässyt tekemään todella paljon erilaisia projekteja ja tykkään kun on luovia ihmisiä ympärillä. Silloin saa asioihin uusia näkökulmia ja tietenkin oppii uutta, kun ihmiset ympärillä osaa asiansa. Mukava kun saa keskittyä pikseleiden liikutteluun, eli juuri siihen tekemiseen.” Lappeteläinen avaa alkuvuoden kuulumisiaan.

– Ahooy Creative 4/2022