Siirry sisältöön

Padel on niin sosiaalinen laji, että pikkupelit ja niiden jälkeinen saunailta tarkoittaa yli 200 hengen tapahtumaa

Kuopiossa järjestettiin huhtikuun alussa merkittävä ja samalla ensimmäinen Padel Spring Break -tapahtuma ja -turnaus. Tapahtuman huipensi Jukka Pojan live-keikka Kuopion Saanassa. Osuma Padel Spring Break järjestettiin täysin talkoovoimin ja kymmenet alueen yritykset lähtivät tukemaan voittoa tavoittelematonta tapahtumaa ennennäkemättömällä tavalla. Pelaajia turnaukseen osallistui noin 130 ja yhteensä koko tapahtumassa oli noin kaksisataa kävijää.

Ahooy oli myös mukana tapahtumassa, joka sai alkunsa, kun tarkoituksena oli pelata entuudestaan tutulla porukalla Padel-Paavojen ja Padel-Puudeleiden välinen turnaus ja kylpeä vähän siihen päälle. Eli tästä voi vetää johtopäätöksen, että “porukalla padelia ja saunailta” tarkoittaa Kuopiossa kahden päivän turnausta yli 100 pelaajan voimin. Ja Spotifyn sijaan eturivin artisti Jukka Poika säestää livenä ”saunailtaa”, eli Sunsets Poolpartya, joka oli kuin fuusio after-skistä ja poolpartyistä.

Padelin arvioidaan olevan maailman nopeimmin kasvava urheilulaji ja myös Kuopiossa lajin suosio on vahvassa myötätuulessa. Aktiivinen seura- ja yhteisötoiminta lajin ympärillä on vasta rakentumassa, joten lajista innostuneet kuopiolaiset ottivat lievästi sanottuna räväkästi härkää sarvista ja yhdistävät voimansa ja osaamisensa, jonka seurauksena 1.-2.4.2022 alueella nähtiin ensimmäisen merkittävä tapahtuma lajin ympärillä. Tapahtuman pääjärjestelyvastuun ja priimusmoottorin roolin kantaneen Tatu Säisän energia ja ammattitaito totisesti näkyi järjestelyissä, ja miehen panoksen mittaamiseen tarvittaisiin vähintään galaktista asteikkoa.

“Padel on sosiaalinen ja viihdyttävä urheilulaji ja haluamme osaltamme auttaa kuopiolaisen harrastajayhteisön muodostumista lajin ympärille. Samalla tapahtumaan on helppo tulla tutustumaan lajiin ja ihmettelemään jo lajiin hurahtaneiden harrastajien peli-iloa.” tapahtumapäällikkö ja mm. Sunsets Kuopio -tapahtuman järjestäjänä tunnettu, Säisä kuvailee.

Ennennäkemätön kiinnostus näkyi paikallisten yritysten kiinnostuksena tapahtumaa kohtaan ja sai yritykset ja toimijat puhaltamaan hiilet hehkuvan punaisiksi. Yli 40 yhteistyökumppania myöhemmin tapahtuman nimeksi tuli Osuma Padel Spring Break ja hallejakin tarvittiin kaksin kappalein, BilleBeino- ja Padel Club Finland Bellanranta -padelhallit. 

”Rehellisesti sanottuna tapahtuma oli kävijämääräänsä nähden 10-kertainen – puitteet, tapahtuman nimikkojuomat ja kustomoidut vaatteet, esiintyjät, ilotulitukset. Oli siisti nähdä, kun ammatillinen verkosto ja sosiaalinen pallopeli kohtaavat. Siinä halutaan näyttää mitä osaa kentällä ja kentän ulkopuolella.” Ahooyn yrittäjä ja Padel-Paavo Tatu Ahonen kertoo.

Pelipäivän jälkeinen iltatapahtuma, Sunsets Poolparty, järjestettiin upeissa puitteissa Kuopion Saanan terassilla ja kylpylässä. Myös iltatapahtumassa monet pääsivät näyttämään muutakin kuin mailapeliosaamistaan, sillä kylpylän terassille rakennettiin esiintymislava sekä valo- ja erikoistehosteet esiintyjiä varten. Lava rakennettiin ulkoterassille infinity-altaan jatkoksi, järven päälle, joten esiintyjiä pystyi katsomaan myös suoraan altaasta. IIta huipentui live-esityksiin, Jukka Pojan live-keikkaan, ja koska kyseessä on vain saunailta, niin totta kai ilotulitukseen.

Ensi vuonna uusiksi? Todellakin.

 

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat POK Group, BilleBeino Padel, Supervisual, TMR Invest, Rakennusliike Konttinen, K-Rauta Naumanen, Lumoava ja Padel Vision. Talkoissa oli mukana myös useita paikallisia vaikuttajia ja padel-harrastajia, muun muassa Tuomo Rissanen, Allu Koskinen, Johanna Alastalo, Heidi Kiiskinen, Jussi Konttinen, Tatu Ahonen, Raine Siltala, Mika Hämäläinen ja Karoliina Rnjak.