Siirry sisältöön

Lähimmäisenrakkaus joulun tuopi

On taas se aika vuodesta, kun monenmoiset ajatukset täyttävät mielen. Mistä aikaa hoitaa kaikki joulun tehtävät, mitä kukakin haluaa lahjaksi, kinkku pakastettuna vai valmiiksi sulatettuna? Näiden ajatusten rinnalla kulkee huoli perheistä, joiden mielessä pyörii todellinen ahdistus tulevasta joulusta: saanko järjestettyä juhlapöytään syötävää, lahjoista puhumattakaan? Miltä oikeasti tuntuu kertoa lapsille, ettei pukki tulekaan tänä vuonna tai tv-mainosten notkuvat joulupöydät ovatkin vain kauniita kuvia? Tuleeko joulua lainkaan? 

Onneksi niin moni meistä kokee lähimmäisenrakkautta erityisesti joulun alla. On ilo lukea miten monet yritykset, julkiset tahot ja erityisesti yksityiset ihmiset kantavat kortensa kekoon, jotta voisimme elää lähimmäisenrakkautta todeksi. Yksi tällainen ihminen on Mari Kauppinen, kuopiolainen äiti ja käsittämättömän touhukas tyyppi. Mari aloitti yksityisen joulunpelastusoperaationsa jo viime vuonna, jolloin hän taikoi avuliaiden ihmisten avulla viidelle perheelle joulun lahjoineen ja ruokineen. 

Marin tarina ja missio jatkuu. Monien tuntema Facebookin Kuopion Puskaradio -ryhmä on johtanut monet Marin luo ja antanut mahdollisuuden päästä mukaan Marin jouluapuun äiteinä, isinä ja läheisinä. Tänä vuonna 18 perhettä saa kokea joulun taikaa ja lasten iloisia ilmeitä, kun paketeista paljastuu toivotut yksisarviset, Harry Potterin legopaketit ja paljon muita toiveita. Meillä oddyilla on ollut myös etuoikeus päästä Marin taikapiiriin. Olemme voineet tarjota käyttöön tilojamme ja aikaamme. Omaa sydäntäni on lämmittänyt erityisesti se, ettei kukaan ole kysellyt, miksi neuvotteluhuoneemme pöydät notkuvat lahjoja tai miksi käytämme tähän iltaisin omaakin aikaamme. On etuoikeutettua kuulua tällaiseen porukkaan ❤️

oddyinc joulukeräys
oddyinc joulukeräys
oddyinc joulukeräys

Neljä päivää jouluun

Lauantaina, neljä päivää ennen jouluaattoa, perheiden äidit ja isät saavat huokaista helpotuksesta; heidän ja erityisesti heidän lapsensa saavat varmasti kokea oikean joulun. Olen varma, että tämän myötä myös jokainen tempauksessa mukana ollut kokee joulun ihmeen ja lämpöisen lähimmäisenrakkauden. Siitähän joulussa on kyse.

Olemme myös ajatelleet teitä, rakkaat asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, auttaessamme tänä jouluna muita. Emme lähettäneet teille kortteja tai tuoneet suklaata, sillä halusimme tehdä enemmän. Toimme toivoa ja joulun niitä kipeimmin kaipaaville ❤️

Rauhaa ja rakkautta sinunkin jouluusi! Kiitos, että saamme tehdä kanssasi töitä, ensi vuonna jatketaan.

– Anne Lappalainen ja koko Ahooyn väki

P.S. Tämä juttu ei jää tähän. Hyväntekeväisyys jatkuu myös ensi vuonna ja lupaan, että halutessasi pääset mukaan yrityksenä tai yksityishenkilönä.