Siirry sisältöön

Arctic Volley Rovaniemi

Urheiluseura
Mitä teimme: Nimeäminen / Brändistrategia / Brändi-identiteetti

Arktisen pääkaupungin lentopalloseura

Rovaniemeläisen lentopallon historia on kiistatta hieno ja tapahtumarikas. Menestys naisissa ja miehissä, vahva juniorituotanto sekä menestys niin kansainvälisillä kuin kotimaisilla kentillä on pohja, jolle on hyvä rakentaa paikallista lentopallokulttuuria. Napapiirin Palloketut ja Woman Volley istuivat yhdessä saman pöydän ääreen ja tekivät päätöksen yhdistää voimansa. Uusi seura tulisi kuitenkin tarvitsemaan nimen, logon ja brändin, joka ammentaa pitkästä historiasta, mutta on valmis katsomaan tulevaisuuteen.

Annoimme uudelle seuralle nimen Arctic Volley Rovaniemi. Vahva paikallinen identiteetti, kasvattava ja rehti arvomaailma sekä pitkät perinteet lyötiin brändiin sisään kuin pallo verkolta kenttään. Rakensimme brändin, josta koko Rovaniemen lentopalloperhe voi olla ylpeä.

”Käsittämätöntä, miten hienosti Ahooy Creative nappasi kiinni juuri siitä mitä me olimme ajatelleet, mutta emme ikinä olisi tajunneet sanoittaa sitä itse. Nyt meillä on upea logo, hieno nimi, käsittämättömän osuva ja historiaa kunnioittava tarina seuramme takana. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä ja kiitollisia! Aivan priimaa tekemistä.”

– Mari Jolanki, Arctic Volleyn puheenjohtaja

Aika räjäyttää padot, ja yhdistää purot vuolaaksi virraksi

Vuosia sitten, pohjoisen karunkauniissa maisemassa, eli ja hengitti lentopallokulttuuri, joka oli vaikuttava ja värikäs kuin Lapin ruska. Vuosien varrella tuo kulttuuri ryöppysi pienten kylien välisistä otteluista, joissa verkko oli pelkkä naru navetan takana, aina valtakunnalliseen menestykseen asti, joka johti jopa Eurooppaan saakka. Se virtaus oli vastustamaton kuin Kemijoki tulviessaan. Nyt kuitenkin aapasuot ja taigametsät kaikuvat ainoastaan harvoin yksittäisistä onnistumisista ja satunnaisista tuuletuksista.

Siinä hetkessä tuli meidän aikamme. Tilaisuus yhdistää osittain pirstaloitunut seurakenttä ja palauttaa lentopallon saralla arvostus yhteishenkeä kohtaan. Me olemme valmiita huuhtomaan kultaa, ja kaivamaan takaisin sen lentopalloihmisten välisen rakkauden ja yhdessä tekemisen kulttuurin, jolla on ollut merkittävä rooli rovaniemeläisessä lentopallossa. Me kokosimme yhteen lentopalloperheen, joka ammentaa hienosta historiasta, mutta on valmis olemaan muutos, joka mullistaa lentopallon. Eikä ainoastaan rovaniemeläisen, vaan koko suomalaisen lentopallon.

Pohjoinen lentopallokenttä loistaa jälleen tuhannen revontulen voimalla.