Siirry sisältöön

Kotona kotimaista -hanke

Lehdistötiedote 19.3.2020

Joukko suomalaisia julkisuuden henkilöitä lähti mukaan tukemaan suomalaisia pientoimijoita. Tavoitteena on auttaa suomalaisia pieniä käsityöläisyrityksiä. 

Vappu Pimiä, Jaana Pelkonen, Janni Hussi, HP Parviainen, Pippa Laukka sekä joukko muita suomalaisia eturivin henkilöitä ovat päättäneet kantaa kortensa kekoon suomalaisten pienten käsityöläisyritysten puolesta. Kotona kotimaista –hanke on vapaaehtoisvoimin rakennettu ja tavoitteena on auttaa suomalaisia kuluttajia löytämään paikallisia pientoimijoita, heidän kauppojaan ja puotejaan sekä käyttämään heidän tuotteitaan ja palveluita.

Lisäksi koko Suomi kutsutaan KOTONA KOTIMAISTA –päivän viettoon 27.3.2020. Päivään voi osallistua ostamalla jotain kotimaista pienyrityksen tuotetta ja jakaa tämä sosiaalisissa medioissa tunnisteella #kotonakotimaista. Jotta näitä toimijoita olisi mahdollisimman helppo löytää, on verkko-osoitteen www.kotonakotimaista.fi alle rakennettu kartta, josta suomalaisten pienyritysten myymälät ja toimipisteet löytyvät. Lisäksi sivustolle tulee listaus verkkokaupoista.

Hankkeessa on vapaaehtoisena mukana lukuisia tunnettuja suomalaisia. Hankkeen kummi, Vappu Pimiä kertoo miksi hän lähti mukaan: ”Olen itse pientoimijoiden tuotteiden suuri fani ja olen käyttänyt niitä arjessani paljon. Olen tuonut niitä myös esiin ja saan toistuvasti kysymyksiä missä kulloinenkin toimija sijaitsee tai mistä niitä saa ja tässä hankkeessa me kaikki voimme jakaa sitä tietoa tehokkaasti. Haastan kaikki suomalaiset hankkimaan jotain lähituotetta ja kertomaan siitä muillekin!”

Äänestää voi nyt lompakollaan

Suomessa oli vuonna 2018 vajaa 300 000 yritystä. Nämä työllistivät 1,4 miljoonaa suomalaista, joiden tuottamilla verotuloilla maksetaan palveluita kaikille. Näistä 93 % oli alle 10 hengen yrityksiä, jotka erityisesti ovat nyt vaarassa. Hankkeen yksi kummeista Janni Hussi kommentoi mukaan lähtöään seuraavasti: ”Koen, että on ensisijaisen tärkeää olla mukana talkoissa kantamassa omaa korttaan kekoon tällaisten hyökyaaltojen edessä. Siksi äänestän lompakollani ja kohdistan ostokseni kotimaisiin yrityksiin. Toivon ja rohkaisen jokaista toimimaan samoin omien resurssien sallimissa rajoissa. ” 

Löydät paikalliset, kotimaiset pientoimijat osoitteesta KotonaKotimaista.fi

Oddy Inc. (nyk. Ahooy Creative) on omin vapaaehtoisvoimin ollut mukana tuottamassa projektia.