Siirry sisältöön

Hopeaa tuli, kuka voitti? – Tatu Ahoselle hopeinen elämäntyömerkki

Ahooy Creativen yrittäjä Tatu Ahoselle myönnettiin 16.6.2023 Keskuskauppakamarin hopeinen elämäntyömerkki. Kyseinen erikoismerkki myönnetään vähintään 20 vuoden työstä elinkeinoelämässä, joka on pitänyt sisällään erityisiä työsuorituksia sekä pitkän uran yrittäjänä.

Ahooy Creativen yrittäjänä vuodesta 2002 toiminut Tatu Ahonen yllätettiin yrityksen kesäpäivillä hopeisella ansiomerkillä. Toimitusjohtaja Jukka Kekäläisen koskettavan puheen, sekä johtoryhmän suorittaman kukituksen jälkeen Ahonen oli todennäköisesti ensimmäisiä kertoja elämässään sanaton.

Lyhyen ajatusten kasaamisen jälkeen luova johtaja halusi kääntää huomion isompaan kuvaan ja kiitteli vuolaasti jokaista ahooylaista, jotka ovat olleet mahdollistamassa kyseistä muistamista.

“Perhana, pääsitte yllättämään.” Ahonen aloitti. “Kiitos tästä palkitsemisesta kuuluu ennen kaikkea teille. Vuosien varrella on ollut niin helppoja kuin hankalia ajanjaksoja, mutta nyt kun katselee ympärille, niin tuntuu, että ollaan pisteessä jossa oikeita asioita tapahtuu luonnostaan. Ollaan löydetty yhdessä oikea mindset.”

20 vuoden virstanpylvään saavuttaminen on todennäköisesti niitä asioita, joita osaa arvostaa vieläkin enemmän, sitten kun ollaan uran ehtoopuolella tai eläkkeellä. Tällä hetkellä Ahosen puheessa toistui useaan kertaan, miten kyseessä on matka, joka on vielä kesken. Nuori mies alkoi vielä herkistelemään ja miettimään todella pitkälle tulevaisuuteen.

“Olen aina ajatellut, että yritykset ovat meillä vain lainassa. Parhaat niistä tulevat elämään elämäänsä vielä meidän jälkeemmekin. Ja nyt kun katselee ympärille, niin olen sitä mieltä, että olemme löytäneet työntekijöitä ja ennen kaikkea ihmisiä, joilla on potentiaalia jatkaa tätä vielä pitkään.” Ahonen maalasi lopuksi taivaanrantaa.

Ahooyn Zine -toimituksen mielestä tämä kuulostaa järjettömältä, että Ahonen malttaisi joskus luopua työjutuista.

“Hopeaa tuli, te olette kultaa.” Ahonen päätti puheensa, tiputti mikrofonin ja aloitti Ahooyn kesäpäivät.

Lue lisää aiheesta Savon Sanomien verkkosivuilta ›