Täydellisen luonnollista

Sisältöä niin paikallisille kuin matkailijoille

Kuopio-Tahko Markkinointi halusi, että heidän tuottamansa sisältö palvelee mahdollisimman hyvin heidän kohderyhmäänsä. Kumppaneitaan, paikallisia sekä matkailijoita palveleva Kuopio-Tahko Markkinointi havaitsi tarpeen uudistaa verkkosivuston, koska edellinen sivusto oli tullut tiensä päähän niin grafiikoiltaan, toiminnallisuudeltaan kuin käytettävyydeltään. Muun muassa matkojen suunnitteleminen ja kalenterista tapahtuman etsiminen oli vaikeaa ja näihin ongelmakohtiin haluttiin kaiken muun ohella ratkaisu. Siinä hetkessä me tulimme mukaan auttamaan.

Tehtävänä palvella ja innostaa

Erittäin paljon inspiroivaa ja informatiivista sisältö Kuopio-Tahko Markkinointi tarvitsi sivuston, jota on helppo päivittää. Sivuston tulisi mukautua käyttötarpeen mukaan, kuitenkin siten, että sivuston visuaalisuus, rakenne ja toiminnallisuus eivät kärsi. Havaitsimme tarpeen sisältörakenteen kokonaisvaltaiselle uudistukselle. Valikkorakenne tulisi suunnitella uudelleen ja sisällönpaljoutta halusimme selkeyttää visuaalisen kerronnan avulla, jotta matkailija voi tunnelmoida tulevaa matkaansa jo etukäteen, sekä alueen asukkaat löytäisivät jotain uutta koettavaa ja nähtävää vaivattomasti.

Täydellisen luonnollista

Verkkosivustouudistuksen tuloksena näkyvin uudistus oli Kuopio-Tahkon brändi-identiteetin ehdoilla toteutettu sivusto, joka on erittäin laajasta sisällöstä huolimatta yksinkertainen ja helppo käyttää. Nyt verkkosivusto näyttää ja tuntuu Kuopio-Tahkolta. Verkkosivusto tarjoaa nyt tasapainoisen sekoituksen inspiroivaa sekä käytännöllistä ja toiminnallista sisältöä. Uudistuksessa haluttiin myös välttää umpikujia, jotta käyttäjä viihtyy sivustolla mahdollisimman pitkään, nyt jokaiselta sivulta pääsee seuraavalle aihetta sivuavalle sivulle. Verkkosivusto tukee täysin yhteismarkkinointia, joka on Kuopio-Tahko Markkinoinnin tärkein tehtävä.

Verkkosivu-uudistuksen yhteydessä Kuopio-Tahkolle toteutettiin myös Suunnittele matkasi -sivu. Sivu toimii verkkosivuston keskipisteenä ja tarjoaa käyttäjälle hänen haluamaansa tietoa nopeasti ja vaivattomasti. Suunnittele matkasi -hakutuloksia käyttäjä voi suodattaa mielensä mukaan, jotta aikaa ei mene hukkaan ”vääriä” artikkeleita lukiessa. Suunnittele matkasi -sivulla myös kumppaneiden tuotteita ja uutisia nostetaan esille, jotta ne päätyvät yhä useammin osaksi asiakkaan lomasuunnitelmia. Suunnittele matkasi-osio on ollut erittäin toimiva ominaisuus, sillä se on yksi uuden sivuston vierailluimmista sivuista.

Suunnittele matkasi -sivun tueksi uudistuksen ohessa tuotiin myös Reissuvihko. Reissuvihkon avulla sivuston käyttäjä voi klikkailla talteen kiinnostavimmat julkaisut ja jakaa suunnitelmat kavereilleen käden käänteessä. Tämän avulla Kuopio-Tahkon sivut saavat käyttäjän palaamaan yhä uudelleen sivustolle tekemään uusia suunnitelmia tai fiilistelemään vielä, jo menneitä, onnistuneita reissuja.

Uuden sivuston tavoitteena on sekä inspiroida kävijää että tarjota tietoa ja sisältöä matkan suunnittelun tueksi – kävijän toivottiin siis viettävän sivuston sisällön parissa mahdollisimman paljon aikaa. Yhteensä verkkosivustolle on kertynyt 500 000 vierailua vuodessa. Analytiikan avulla tiedämme myös, kuinka kauan vierailijat ovat viihtyneet sivustolla.

Kävijädatan perusteella tavoitteessa on onnistuttu: sivustouudistuksen jälkeen kävijän keskimääräinen vierailun kesto on noussut edellisvuodesta lähes 20% ja vierailun aikana katsottujen sivujen määrä lähes 10%. 

Uusi sivusto palvelee myös paikallisia kävijöitä, mikä käy ilmi kävijädatasta. Pohjois-Savon alueelta tulevat sivustokävijät viettivät sivustolla 80% enemmän aikaa ja katsoivat 32% enemmän sivuja kuin ennen sivustouudistusta.

Verkkosivuston strategia:
Megan Järvinen, Ricardo Patiño

Verkkosivuston visuaalinen ilme ja suunnittelu:
Ricardo Patiño, Paavo Ceder, Pauliina Ahonen

Verkkosivuston koodaus:
Antti Makkonen, Aleksi Savolainen

Tuotanto:
Jaakko Forss, Pauliina Ahonen, Simo Huovinen

Valokuvaus ja video:
Simo Huovinen, Reino Hartikainen

Haluatko kasvattaa bisnestäsi?
Niin mekin.
Ota yhteyttä.

Ilmoita meille aika, paikka ja varustus niin tulemme paikalle. Kartoitetaan tilanteesi yhdessä, jonka jälkeen kerromme sinulle avoimesti, miten olemme haasteesi kuulleet ja mitä ehdotamme sen ratkaisemiseksi. Se ei sido sinua mihinkään ja on täysin ilmainen. Jos tiedät mitä jo tarvitset, saat tarjouksemme työstä tämän lomakkeen kautta.